Jsme koedukovaný oddíl skautek a skautů (10-15 let) s družinou roverů (15+) a družinou vlčat a světlušek (6-10 let) Letorost, který je součástí skautského střediska Hiawatha Praha.

Přijímáme nové členky. Podrobnější návod na přihlášení v sekci přihlášení.

97. skautský oddíl Paráda a Vlčáci

Akce

Co bude | Co bylo
Skautská historie  [ Zpět na seznam akcí ]
Termín:  3. 4. 2017
Pro:  Roveři

Vloženo:  18. 1. 2017, 16:43:43
Poslední editace:  27. 3. 2017, 23:10:52

Kontaktní osoba:  Anča
Telefon: 
Mail: 

Přiložené soubory:

Komentář:
Ahoj,
ráda bych Vás pozvala na roverskou schůzku s tématem - skautská historie. Schůzka bude v pondělí 3.4. od 18:00 v klubovně U Jezera. Na programu je nový film Skauti bez lilie, při jehož natáčení pomáhaly i některé děti z PaVu a natáčel ho Viktor od Cvrčka. Film také uvidíme ještě před veřejnou premiérou a je určitě na co se těšit :-) Schůzku potom zakončíme tématickým povídáním. Předpokládaný konec je nejpozději v 20:00.
Těším se na Vás. Pod textem naleznete anotaci filmu.
A.

Anotace filmu:
Osudy českého skautingu – to jsou české dějiny „v malém“. Skauti byli nežádoucí pro nacisty i komunisty, třikrát se ocitli „mimo zákon“, a vždy museli volit strategii přežití. Nebyla jednotná, oddíly a jejich členové se rozhodovali sami za sebe. Ve filmu Skauti bez lilie se v rozhovorech s pamětníky soustředíme na obnovu Junáka v roce 1968, na nucené sloučení s komunistickým pionýrem, na život v „husákovském“ dvacetiletí. Co je pro skauting důležité? Nakolik bylo možné vést skautský oddíl bez symbolů, bez kroje, v soustavném utajování? Mohly být uchovány skautské myšlenky v pionýrském oddílu? To jsou některé z otázek, které jsme kladli pamětníkům.
line2.png,179kB