Jsme koedukovaný oddíl skautek a skautů (10-15 let) s družinou roverů (15+) a družinou vlčat a světlušek (6-10 let) Letorost, který je součástí skautského střediska Hiawatha Praha.

Přijímáme nové členky. Podrobnější návod na přihlášení v sekci přihlášení.

97. skautský oddíl Paráda a Vlčáci

Akce

Co bude | Co bylo
Brigáda na tábořišti - vítáme pomoc rodičů  [ Zpět na seznam akcí ] Vysoká důležitost !
Termín:  22. - 24. 4. 2016
Pro:  Paráda, Vlčáci, Rádcové, Roveři

Vloženo:  10. 12. 2015, 18:08:37
Poslední editace:  19. 4. 2016, 9:39:38

Kontaktní osoba:  Rapša, Anča
Telefon: 
Mail: 

Přiložené soubory:

Komentář:
S sebou: viz. rozpis dopravy (+ Ryšanovi v pátek autem, Martin vlakem)
Návrat: 17:28 na NB (kdo pojede autem bude informovat rodiče v průběhu neděle)
S sebou: 150 Kč + věci z mailu

Kdyby bylo ošklivo, tak správce doporučuje vzít si holiny. Ale dle předpovědi má zatím být pěkně.

Tadeáš Š., Štěpán H. a Petr budou mít oddílový stan - řekněte si o něj na místě Anče.

Přátelé, rodiče, kamarádi...

V příloze najdete rozpis lidí do aut a vlaků směr tábořiště.
Za dopravu vlakem ručí Vlad. Jede se z Masaryčky do Lovosic, kde jsou 4 minuty na přestup na osobák do Úštěka. Odtud pak 8,5 km pěšky - prosím, nezapomeňte na dostatek reflexních prvků, část cesty je po silnici. V Úštěku můžete zkusit zavolat na tábořiště, jestli někdo nemá čas otočit se pro vás autem smajlik
Řidiče aut prosím o informování svých spolucestujících o místě srazu a času odjezdu - všechny důležité kontakty jsou v závorkách za jmény.

Krom rozpisu jsou v příloze i veškeré potřebné informace k vyplnění cestovního příkazu na proplacení cesty autem a mapky s cílovým místem pro páteční řidiče. Těm, kteří jedou v sobotu přes Sedliště, ještě cílovou destinaci upřesníme.

Co se organizace týče - s dotazy na tábořišti a čímkoli během pátku se obracejte na Anču (731 801 183), s dotazy k nakládání v Sedlišti a příjezdy v sobotu se obracejte na mě; s věcmi, které vyžadují účast/pomoc zdravotníka nebo se týkají stravování na víkendu se obracejte na Josku (604 426 055).

S sebou si vemte: stan, spacák, karimatku, ešus/jídelní misku (již v pátek dostanete večeři smajlik), lžíci, hrneček, pracovní rukavice, vhodné boty a oblečení, hygienické potřeby (zjistili jsme, že děti často "zapomínají" vozit kartáčky na zuby...), čelovku/baterku, opencard, kartičku pojišťovny, nářadí (nějaké tam určitě bude, ale pila, šroubovák, metr a štětec se neztratí), šití (nejspíše bude třeba opravit šněrování na stanových plachtách, našít nové tkalouny na linigy atd.) a hudební nástroj, chcete-li smajlik

A co nás čeká?

V pátek přijedou nové podsady, které bude třeba naskládat do stodoly a co nejdříve (když bude pěkně) natřít mořidlem. Při pěkném počasí bude možné impregnovat stanové plachty a všeobecně je dát dohromady - tj. natáhnout do nich nové provázky a přišít utržené šněrování. Zašívání se pak bude týkat i liningů k týpkům, z nichž má část otrhané tkalouny. Hangárové tyče by si zasloužily zbavit rzi, bude-li si někdo chtít hrát se sprejem a hadrem. V sobotu ráno přijedou prkna z místní pily - v první linii půjde o vyložení z auta a poslání Adélce jejich šířky. Až do dorazí p. Čadek pustíme se do výroby podlážek. Odpoledne pak přijedou staré podsady a věci z pražských skladů. Vše bude třeba přeskládat do stodoly a u části starých podsad se budou muset vyměnit panty. Souběžně s tímhle vším nám pak bude zadávat úkoly místní pan správce.

Skupina odjíždějící z Prahy v sobotu ráno směr Sedliště bude nakládat staré podsady v Sedlišti, hangár ve skladu v Kettnerově a postele, tyče k týpku, žlaby a sprchu v klubovně u Jezera. P. Čadek se cestou postará o koupení vrutů na podlážky.

Pro technicky založené tatínky budou ještě dvě možné věci k vymýšlení - zprovoznění žlabů (tj. vymyšlení jak je celé sestavit a přivést do nich vodu pomocí zakoupeného čerpadla a nádrže + našroubování nových kohoutků) a systém záchodů na tábořišti (zda by nešlo nějakým způsobem postavit kadibudky, které by zvládly každoroční měsíc provozu tábora minimálně po dobu tří let).

Kdybyste měli jakékoli dotazy, ptejte se.

Pěkný večer a děkujeme za pomoc!

Těšim se v sobotu smajlik

R.
line2.png,179kB