Jsme koedukovaný oddíl skautek a skautů (10-15 let) s družinou roverů (15+) a družinou vlčat a světlušek (6-10 let) Letorost, který je součástí skautského střediska Hiawatha Praha.

Přijímáme nové členky. Podrobnější návod na přihlášení v sekci přihlášení.

97. skautský oddíl Paráda a Vlčáci

Akce

Co bude | Co bylo
Cintra  [ Zpět na seznam akcí ]
Termín:  27. - 29. 9. 2013
Pro:  Paráda, Vlčáci, Rádcové, Roveři

Vloženo:  10. 6. 2013, 9:46:01
Poslední editace:  26. 9. 2013, 22:52:42

Kontaktní osoba:  Gymi
Telefon: 
Mail: 

Komentář:
Vychytávky na Cintru:
Vzhledem k počasí doporučuji (byla jsem teď pět dní pod stanem): pevné naimpregnované/nepromokavé boty (rozhodně ne botasky, ráno se rosou promáčí), čepici, rukavice (bavlněné, prstové, lehké), šátek/šálu na krk, pokud máte, tak bavlněnou fleesovou vložku do spacáku, termoprádlo, pokud bude pršet, hodí se i deštník (na krátké přechody od stanu na záchod)

s sebou skautskou kartičku, nebo jakoukoli jinou kartu, kde bude mít fotku a datum narození - například studentský průkaz (Opencard neberou). Aby nemohli v autobuse zpochybnit věk (už jednou jsme platili pokutu i za devítileté).

Sraz: 15:00 na Florenci na nástupišti 19. Autobus odjíždí v 15:15. Je vhodné tam být dřív, protože máme místenky, tak, abychom pak lidi nevyháněli ze sedadel.
Návrat: je trochu nejistý, protože bitva má končit ve 12:00, pak je otázka, za jak dlouho si děti zabalí a kam půjdeme na autobus - je několik možností - Lipnice (nejblíže, ale bus jede až v půl šesté), Humpolec (jiný směr, dále, jezdí to každou hodinu).. nebo na vlak do Světlé (nejdál) a jestli nás autobus vezme. Počítejte spíše okolo šesté až osmé. Upřesníme smskou, až budeme sedět v nějakém dopravím prostředku.

Na Cintru jsou dvě varianty, za co jet:

Bojovat
Ondra vzkazuje, že tenhle rok pojedeme za Redanie čili za ČERVENÉ, máte si tedy vyrobit červený kostým. Tady je nějaká inspirace pro ty co tam ješte nebyli: http://cintra.cz/archive/foto10.php - kostýmy by měly mít středověké ladění, ale nemusí být příliš složité.
Meče si můžete vzít svoje, nebo vám je Ondra půjčí. Pak má na půjčení jeden luk, půjčí tomu, kdo se ozve jako první, stejně tak meče.
Zápisné je 150Kč předem a 50Kč je za ubytování na místě. Storno je tedy 150 Kč po odřeknutí.

Do krčmy

Spočívá to v tom, že přes den budeme mít vlastní program (zatímco ostatní budou bojovat) - čeká nás delší spánek, návštěva míst, kde byl první skautský tábor, podíváme se k Wolkerovu památníku, budeme plést a háčkovat a povídat si, podíváme se na bitvu, vyfotíme pěkné fotky a co dalšího nás napadne.. Odpoledne a večer pomůžeme ve střediskové krčmě - točit kofolu, dělat párky... S sebou pletací jehlice nebo háčet a klubko bavlny, středověké šaty do krčmy.
Neplatí se startovné ani za spaní.

Pro všechny
Jedeme do Vorlovské myslivny k Lipnici. Doprava bude ještě upřesněna, jídlo je vlastní z Prahy, spí se ve stanech ve skupinkách. Na místě se dá dokoupit něco v krčmě - párky, Kofola.. Pitná voda je na místě.

Dotazy ohledně bojování: o(t)krecek(z)seznam(t)cz
A cokoli ostatní na Gymi

Informace z mailu 14.9.

obracím se na vás s informacemi k Cintře.

- Dnes jsme za všechny bojující zaplatili 150 Kč účastnický poplatek, který je nevratný.
- Protože potřebujeme být na místě včas, abychom stihli krčmu i na první večer, je potřeba odjíždět v 15:15 z Florence. Prosím, pokud je to pro někoho velký problém, ozvěte se co nejdříve, ať můžu koupit místenky. (Ale jiné řešení stejně není..smajlik )
- prosím děti, aby se domluvily na stanech a na vaření (na místě lze koupit párky, Kofolu...)
- návrat 19:59 na Hlavní nádraží (dřív to jde za podmínky, že bychom šli 12km na vlak)
- s sebou nějaké kapesné (do krčmy, na hrad...)


Pro bojující:
- s sebou to,s čím budou bojovat
- červený kostým (laděný středověce)
- cena: 300 Kč (nevratná záloha 150 za účastnický poplatek, 50 Kč za místenku, 100 Kč na dopravu, zbytek z grantu)


Pro krčmáře a nebojující:
- v sobotu návštěva Lipnice, lomů, Haškova muzea..
- v neděli procházka k Wolkrově pomníku
- klidně foťák na focení
- středověký kostým - šaty, pletení, háčkování..
- cena: 250 Kč (nevratná 50 Kč za místenku, vstupné, doprava)

Pokud budete mít nějaký dotaz, neváhejte se na mě obrátit.

S pozdravem

Pavla Sýkorová - Gymi
line2.png,179kB