Jsme koedukovaný oddíl skautek a skautů (10-15 let) s družinou roverů (15+) a družinou vlčat a světlušek (6-10 let) Letorost, který je součástí skautského střediska Hiawatha Praha.

Přijímáme nové členky. Podrobnější návod na přihlášení v sekci přihlášení.

97. skautský oddíl Paráda a Vlčáci

Akce

Co bude | Co bylo
Obrok - z důvodů povodní zrušen  [ Zpět na seznam akcí ]
Termín:  5. - 9. 6. 2013
Pro:  Roveři

Vloženo:  26. 2. 2013, 11:37:12
Poslední editace:  5. 6. 2013, 11:56:04

Kontaktní osoba:  Gymi
Telefon: 
Mail: 

Komentář:
ilé sestry, milí bratři,

Obrok byl bohužel zrušen a pod vodou je nejen Švihov, ale i velká část země. Roverské „Sloužím“ je ale vlastní nám všem, a proto už na mnoha střediscích, okresech i krajích vznikají skupiny skautek a skautů, obvykle roverského a staršího věku, kteří koordinují skautskou povodňovou pomoc ve svých obcích nebo i několikadenní výjezdy do postižených oblastí. Je úžasné sledovat, s jakou rychlostí a samozřejmostí se za pouhé dva dny zapojily do povodňových týmů stovky skautek a skautů. V tomto e-mailu bychom Vás chtěli informovat o tom, jak se právě Vy, roverky a roveři, můžete aktivně zapojit do skautské povodňové pomoci. Tento mail je nyní, z technických důvodů, odeslán pouze vedoucím skupin, a proto ho šiřte mezi vaše členy nejenom Obrokových skupin.

Ústředí Junáka ustavilo Povodňové centrum Junáka (www.skaut.cz/povodne), jehož úkolem je koordinovat aktivity na celostátní úrovni a usnadňovat činnost lokálních (obvykle krajských) povodňových týmů. Nejdůležitější informace přikládáme níže. Je ale dobré upozornit, že vlastní iniciativě roverských kmenů se žádné meze nekladou. Pokud chcete pomoci postiženým povodní a znáte někoho, kdo pomoc potřebuje, není třeba využívat žádné koordinace. Skaut je aktivní, zodpovědný a samostatný. A skautka samozřejmě také. Chápejte níže uvedené tedy především jako nabídku.



Povodňové centrum Junáka – www.skaut.cz/povodne - Obsahuje všechny podstatné informace a je rozcestníkem k informacím podrobnějším. Obsahuje i seznam krajských a okresních povodňových týmů. Spojte se s tím Vaším a nabídněte pomoc! Pokud u Vás povodňový tým ještě není, domluvte se na středisku, okrese či kraji a pomozte jej založit. Místní povodňové týmy koordinují skautskou povodňovou pomoc v regionech.



Pokud pro Vás není povodňová práce u Vás doma, shromažďujeme i nabídky pro dobrovolníky, kteří chtějí vyjet na několik dnů do postižených oblastí. Neváhejte se spojovat s autory nabídek. Nabídek v tomto okamžiku není příliš a jejich počet bude v následujících dnech narůstat. Jsme v kontaktu s velkými humanitárními organizacemi (Člověk v tísni, Charita apod.), i s jejich pomocí bude počet nabídek jistě výrazně narůstat. Zatím voda na mnoha místech teprve kulminuje a odstraňovat následky lze většinou až po jejím opadnutí.



Podívejte se na nabídky z jednotlivých míst. Mnoho lokálních povodňových týmů zveřejňuje nabídky přímo na svých webech či FB profilech, aktuální (vše se mění po hodinách) sdílené nabídky jsou zajímavé například pro R+R z jižních Čech, ale i odjinud -> http://krizovatka.skaut.cz/zpravodajstvi/8321-povodne-2013-poptavka/



Web www.skaut.cz/povodne je aktualizován mnohokrát denně. Neváhejte se na něj vracet, vyhledávat užitečné informace, sdílet je ve svém skautském okolí.



Ať se rozhodnete pomoci postiženým povodní jakkoli, myslete vždy na bezpečnost Vás samotných i lidí, jimž pomáháte. Zdraví a bezpečnost jsou vždy na prvním místě. Stačí používat zdravý rozum a základní bezpečnostní pravidla. Nezapomínejte na ně!



Pevně věříme, že i díky Vaší pomoci ulehčíme společně mnoha lidem v náročné životní situaci a zároveň bude česká společnost zas o trochu lépe vědět, co to je skauting a proč je cool!



Se stiskem levice



Za tým Obrok13

Jan Bláha – Bill

a

Petr Vaněk – Permoník

místostarosta Junáka
line2.png,179kB